Service
Winkelmandje
Menu

Koelmat voor uw konijn

Bij hoge temperaturen hebben niet alleen mensen, maar ook dieren het snel warm. Onder andere konijnen zijn zeer gevoelig voor warmte. Wanneer de temperatuur hoger is dan 26 graden Celsius, is er voor konijnen al kans op oververhitting.

Meer informatie

1 - 3 van 3 Producten

Konijnen kunnen namelijk niet zweten, waardoor ze hun warmte moeilijk kwijtraken. Konijnen met overgewicht, jonge konijnen en oudere konijnen raken nog sneller oververhit. Om dit te voorkomen, vindt u bij Medpets meerdere koelmatten die geschikt zijn voor konijnen en andere knaagdieren.

Er zijn verschillende soorten koelmatten. De meeste moeten een paar uur in de koelkast of vriezer worden gelegd, zodat ze af kunnen koelen. Wanneer de koelmat eenmaal koud is, kunt u deze het beste eerst een tijdje verwikkeld in een theedoek in het hok leggen. Doet u dit niet, dan is er een kans dat uw konijn de mat te koud vindt. Laat in het hok altijd ruimte over waar geen koelmat ligt, zodat uw konijn zelf kan kiezen waar hij gaat liggen. Er zijn ook koelmatten die niet in de koelkast of vriezer hoeven. Deze worden koud als uw konijn er op gaat liggen. Echter, deze soort koelmatten worden niet ijskoud. Bij beide soorten koelmatten moet u erop letten dat uw konijn niet aan de mat knaagt.

Bij Medpets vindt u vier verschillende koelmatten. De “Scratch & Newton Ice Pod” is een ronde koelmat met een diameter van 21 centimeter. Deze specificaties gelden ook voor de Beeztees Koelpad. Ook de Trixie Koelschijf Kleindieren is een knaagbestendige koelmat. Deze is gemaakt van keramiek. Alle hierboven genoemde koelmatten moeten voor gebruik in de koelkast of vriezer worden gelegd. Heeft u geen koelkast of vriezer tot uw beschikking? Geen paniek, bekijk dan de Snugglesafe cool Pod. Deze wordt vanzelf koud, wanneer uw konijn er op gaat liggen en is knaagbestendig.