Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Vlooien en teken keuzehulp

Het vlooien- en tekenseizoen is weer begonnen en dus is het extra belangrijk om uw huisdier goed te beschermen! Weet u nog niet goed hoe u uw huisdier het beste kunt beschermen? Vul dan onze keuzehulp in!

Hond in veld bloemen

Geen stress bij het maken van uw keuze?

Omdat we begrijpen dat het lastig is om tot een goede keuze te komen kunt u gebruik maken van onze keuzehulp. Door hierin een aantal vragen te beantwoorden helpt deze u in een paar stappen naar de beste keuze voor uw dier. U ziet direct welk product het beste bij jullie past.

Doe de keuzehulp

Alle opties eerst even zelf bekijken?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om jouw huisdier te beschermen tegen vlooien en teken. Welke u kiest hangt af van uw eigen voorkeur en die van uw huisdier. We bespreken de meest voorkomende met u:

Pipetten: druppel maandelijks een spot-on op de huid van uw huisdier. Hiermee worden vlooien en teken al binnen 8 tot 48 uur gedood.

Halsbanden: deze wordt gedurende langere tijd om de nek van uw huisdier gedragen. De werkzame stoffen worden geleidelijk afgegeven aan de huid en bieden bescherming gedurende meerdere maanden (afhankelijk van het product).

Tabletten: er bestaan steeds meer kauwtabletten die u als een snoepje kunt aanbieden aan uw huisdier. Deze beschermen uw huisdier effectief tegen vlooien- en tekenbesmettingen gedurende één maand. Deze tabletten doden vlooien en teken wanneer zij uw huisdier bijten en zijn  heel gebruiksvriendelijk. Heeft jouw hond of kat een vlooienallergie kies dan voor een pipet, zodat vlooien niet eerst hoeven te bijten.

Wilt u graag alle mogelijkheden zien om jouw huisdier te beschermen tegen vlooien en teken? Bekijk dan onze pagina’s met vlooien en teken producten voor honden en vlooien en teken producten voor katten.

Wat kunt u verder doen?

Kam regelmatig de vacht van uw huisdier met een vlooienkam om vlooien op te sporen. Controleer de vacht indien mogelijk na iedere wandeling of bij binnenkomst. Zie jij een teek die zich heeft vastgezogen in de huid, verwijder deze dan eenvoudig met een tekenhaakje.

Stofzuig regelmatig het huis en was de slaapplekjes van uw huisdier om eitjes en larven te verwijderen. Mocht u levende vlooien zien vergeet dan niet u huis mee te behandelen met een omgevingsspray.

Bescherming tegen vlooien en teken

Advies van onze dierenarts

Kom je er toch nog niet helemaal uit of heb je andere vragen? Dan kun je contact opnemen met ons veterinaire team via: dierenarts@medpets.nl.

Meer weten over vlooien en teken?

Hond rolt in gras

Vlooien bij honden

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien. De Vlooien - en Tekenwijzer van Medpets helpt met handige tips en u kunt er op bijhouden wanneer u voor het laatst een middel tegen vlooien en teken heeft gegeven. Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die bij onze honden vervelende klachten veroorzaken. Ze veroorzaken jeuk en kunnen bij gevoelige dieren een allergische reactie opwekken. Levende stadia van de vlo bevinden zich niet alleen op uw hond, maar ook in de omgeving waar uw hond loopt en slaapt. Het is dus belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden.

Kat liggend op de sofa

Vlooien bij katten

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die bij onze katten vervelende klachten kunnen geven. Denk aan jeuk en kaalheid. Vlooien kunnen ook ziektes of andere parasieten overbrengen. Het grootste deel van de populatie van de vlo (larven, eitjes, poppen) zit in de omgeving en niet op uw kat zelf. Het is daarom belangrijk om tevens uw huis te behandelen tegen vlooien en u niet alleen te richten op de volwassen vlooien die op uw kat zitten.

Teek in hondenvacht

Teken bij honden

Teken zijn spinachtige beestjes die zich tijdelijk met bloed voeden en daardoor periodes kunnen doorbrengen op uw hond. Ze hechten zich vast in de huid en dit is helaas niet altijd zonder gevolgen. Hoe kunt u teken herkennen bij uw dier, wat zijn de risico’s en wat moet u doen om ze te verwijderen en te voorkomen? Dat leest u in dit artikel.

kat rent door gras

Teken bij katten

Teken zijn parasieten die zich aan uw kat hechten voor een bloedmaaltijd. Dit is helaas niet altijd zonder gevolgen. Hoe ziet een teek eruit, wat zijn de risico’s en wat moet u doen om ze te verwijderen en te voorkomen? Dat leest u in dit artikel.

Vlo op vinger

Hoe herkent u een vlooienbeet?

Een huisdier met vlooien is heel vervelend, maar wist u dat u zelf ook gebeten kan worden door een vlo? In dit artikel vertellen we u hoe u deze beten kunt herkennen en wat u eraan kunt doen.

Hond opgetild door vrouw

Een tekenhalsband voor uw hond of kat

Een tekenband is één van de vele verschillende mogelijkheden om uw hond of kat tegenwoordig te beschermen tegen teken. U heeft hierbij de halsbanden die echt alleen tegen teken werken, de banden die tegen zowel vlooien als teken werken en ook banden die op een natuurlijke manier vlooien en teken zouden afweren.

Meer tips