Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze nieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het formulier op de homepage kunt u zich voor de nieuwsbrief aanmelden.
Op deze pagina vindt u een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikels met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die u te allen tijde kunt raadplegen.

Myiasis bij het konijn

Myiasis, of wel madenziekte, is een gevaarlijke aandoening bij konijnen die voornamelijk voorkomt in de warme zomermaanden. In dit artikel kunt u lezen wat myiasis is en hoe u het kunt voorkomen en behandelen.

Lees verder >

Kattenkruid (Catnip)

Kattenkruid, ook wel bekend als Catnip, wordt steeds meer gebruikt om kattenspeelgoed aantrekkelijker te maken voor jouw kat. In dit artikel wordt beschreven wat catnip is, wat voor effect dit heeft en hoe je het kunt gebruiken.

Lees verder >

Dracht bij de hond

Een teef wordt gemiddeld twee keer per jaar loops en vruchtbaar. In dit artikel wordt het hele traject besproken van vruchtbaarheid tot bevalling en hoe u uw hond daarbij kunt helpen.

Lees verder >

Nestje pups

Uw hond is pas bevallen van een prachtig nestje puppy's maar hoe nu verder? In dit artikel wordt er aandacht gegeven aan de periode na de bevalling en wat er bij komt kijken, zoals voeding van de pups en het eerste bezoekje aan de dierenarts.

Lees verder >
Hygiëne - omgeving
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit